Buck ’n Blue Festival

Op 23 maart organiseren wij samen met Blond & Blue in Buckshot het Buck ’n Blue festival. Verscheidene bluesbands uit de omgeving zullen bij ons optreden en we bieden een speciaal blues menu aan. Toegang voor het festival is geheel gratis.

De line-up bestaat uit:
16.00 uur: Bluesdiggers
17.10 uur: Williamstown Inc.
19.00 uur: Rusty Licks
20.10 uur: Blond & Blue

Tussen 18.00 en 19.00 uur is er een pauze en kan er in Grand Café Mr. Bakels gebruik gemaakt worden van het speciaal samengestelde blues menu. Wil je verzekerd zijn van een plekje om te eten? Reserveer dan alvast en geef in de reservering aan dat het om het blues menu gaat. We houden dan een tafel vrij in het restaurant en zorgen dat je op tijd terug bent in Buckshot voor de rest van het programma!

De bands

BLUESDIGGERS

Nadat de bandleden zich allemaal niet in een band bevonden na het spelen van blues in verschillende settings, kwam het idee op om de krachten te bundelen en voor iets soortgelijks, maar toch anders te gaan. Eigen nummers, geïnspireerd door geweldige blues waar de bandleden van houden, maar ook weer niet beperkt door een bepaalde stijl. De band dook diep in de wijde wereld van de bluesmuziek en pikte alles op wat ze leuk leek om te mixen en er iets van hunzelf van te maken: blues omdat ze van blues houden.

WILLIAMSTOWN INC.

Na de oprichting in 2011 heeft deze band, op de drummer en de bassist na, diverse wisselingen doorgemaakt. Dat is de blues… Maar het kwam goed. Er staan nu vijf muzikanten op het podium die elkaar goed aanvoelen en aanvullen. Met Williamstown Inc. staat er een bak vol podiumervaring op de planken. Toetsen, drums, bas, sologitaar en een frontman met ‘doorleefde’ stembanden. Het repertoire is gevarieerd met up- en slow-tempo covers van o.a. ZZ Top, Stevie Ray Vaughan, Joe Bonamassa en Cuby. Of het nu op een groot podium is of in een klein café: ze gaan ervoor!

RUSTY LICKS

Moet een muzikant zich eerst door de blues van het leven worstelen, voordat hij echte bluesmuziek kan maken? De Rusty Licks dachten van niet… vroeger, toen ze nog jong waren, en van roestvrijstaal. Inmiddels zijn de heren ‘lekker roestig’, en leggen al hun levenservaring met veel passie in de muziek. De Rusty Licks spelen de blues in al z’n varianten: van stevige Chicago bluesrock tot swingende West Coast style, en alles wat daar tussen zit. Kortom: gevarieerde rootsmuziek, van hemeltergende tranentrekkers tot hypnotiserende en zeer dansbare ritmes. En dat alles met een flinke knipoog… De treurnis van het leven laat zich nou eenmaal het best verdrijven met een pot bier en veel humor. De blues is niet voor niets de kunst van de liefde voor het verdriet.

BLOND & BLUE

Blond & Blue is een dynamische bluesband uit Groningen. Sinds de oprichting in november 2021 heeft de band al duidelijk laten zien wat zij in huis hebben met meer dan 50 succesvolle optredens op verscheidene podia. Blond & Blue onderscheid zich door een divers repertoire van unieke nummers van bijvoorbeeld de Tedeschi Trucks Band, Rory Gallagher, Cuby + Blizzards Jimi Hendrix Red Devils en nog veel meer! Een avond vol passie, blues en beleving wordt gevormd door de unieke dijk van een stem van de front-diva en het opzwepende ritme van de band, die bestaat uit een mix van fantastische instrumentalisten die hun sporen allemaal reeds hebben verdiend.

Reserveer voor het diner!