zondag
28
mei
16:30
D’Angelo Tribute

+support act Nathan Green 

D’Angelo…. wat een heerlijke artiest om de zondag mee af te sluiten. Natuurlijk zouden we hem zelf graag een keer boeken, maar deze tribute is een uitstekend alternatief. Brown Sugar, Cruisin, ze komen allemaal aan bod! Zanger Guido Meijer streelt je oren en met deze line up gaat gegarandeerd het dak eraf!

Guido Meijer – Vocals
Luc Leloup – Drums
Ruben Lennaerts – Bas
Nathan Green – Toetsen
Omri Henri – Gitaar

 

zondag
04
juni
16:30
Elton Joseph & Friends

Elton is zo langzamerhand een van onze vaste muzikanten, en altijd maakt hij er een feestje van. Elton en zijn vrienden spelen de lekkerste soulliedjes met een stevige groove … gegarandeerd een heerlijke middag!

 

zondag
11
juni
16:30
Hiske Oosterwijk Band
Onlangs nog speelde ze bij ons met haar Franstalige band ‘EVA’, en binnenkort gaat ze weer op tournee met het New Path Quintet van de Russissche jazztrompettist Alex Sipiagin. Volgende week staat ze op Swingin’ Groningen, maar vandaag speelt ze bij ons met haar eigen band en laat ze meer haar popkant zien, Hiske Oosterwijk!

 

woensdag
14  juni
20:00

woensdag 14 juni
19:30 uur The Local preround

Jazzstudenten van het Prins Claus Conservatorium strijden vanavond om deelname aan de Northern European Jazz Talent Contest, die op 15 juni plaatsvindt in het News Café. Wie van de Groninger studenten mag Nederland vertegenwoordigen?

20:00 Ilya Blazh drums
20:30 Vlad Danilin piano
21:00 Cem Erdogan gitaar
21:30 Inda Dura vocals
22:00 Denis Pavlenko sax

 Kijk voor meer info op

 

www.swingingroningen.nl

 

vrijdag
16  juni

PODIUM ZUIDERDIEP

21:15 UUR MEWE

MEWE, voorheen the Greenfield Experience, speelde ruim twee jaar wekelijks in het Amsterdamse jazzcafé Alto. Hier ontstond hun unieke stijl: funky, jazzy, free en hypnotiserend. De muziek beweegt vanuit de groove naar onverwachte sferen. Dan weer relaxed als in een trance, dan weer vol vuur. Frontman is rassaxofonist Rinus Groeneveld. Zijn spel is intens. Zijn toon krachtig en warm, de tenorsax traditie waardig. En Rinus entertaint zijn publiek, komt letterlijk naar ze toe. De ritmesectie wordt gevormd door Cajan Witmer (piano), Cees van der Laarse (bas), en Steve Altenberg (drums).
Het trio speelt intuïtief, in een mooie balans tussen cadans en vrijheid. Het repertoire van MEWE bevat composities uit de jazz en souljazz. De eigen composities sluiten daar naadloos bij aan. De naam MEWE komt van het mogelijk kortste gedicht uit de Engelse taal: Me we, afkomstig van Mohammed Ali

23:30 UUR THE FUNKY ORGANIZERS

Het begon allemaal in 2014. Als jonge honden wonnen Funky Organizers de finale van Popsport, in een uitverkochte Bibelot presenteerden ze hun eerste live-cd in een uitverkochte Bibelot.
Ze werden in 2015 geselecteerd voor de Popronde, en speelden tijdens hun Funky Summertour in 2016 op onder andere het Young Art Festival, Forever Young, Otis Park en in het voorprogramma van Earth, Wind & Fire. Zalen als het Bimhuis, Paradiso en North Sea Jazz Club trilden al op hun grondvesten.
Verwacht energie, urban funk en dikke grooves. In 2017 breidde de band uit met zangeres Lady Shaynah en gitarist Philip Schrijver. Met een nieuwe show, nieuwe muziek en een nieuwe vibe zorgt voor nieuw spektakel. Funky Organizers gaan los!

 

zaterdag
17  juni

PODIUM ZUIDERDIEP

21:30 ELEKTRA

Michael Varekamp behoort tot de toonaangevende trompettisten in de jazz en is een veelzijdig musicus, componist, bandleider en ‘opleider’.
In verschillende formaties trad en treedt hij op over de gehele wereld, zoals recentelijk in de fameuze jazzclub Birdland en Jazz at Lincoln Center, beide in New York. Daarnaast was hij artistiek leider van het vernieuwende festival Pure Jazz. Hij maakte o.a. furore met cross-overs met film, beeldende kunst, poëzie en dans, zoals de dansserie Quick Sketches. Onlangs verscheen zijn duo album Sehnsucht. Michael Varekamp wordt tot in het buitenland gelauwerd. Hij ontving in Japan de Kobe Award voor buitengewoon talent. Hij is de eerste Europese musicus die samenwerkt met de vermaarde organisatie Jazzmobile Inc. in New York. Michael tourde hij met jazzlegende Sonny Fortune, in de jaren zeventig vaste sideman bij Miles Davis, en trad recentelijk op met Branford Marsalis. Daarnaast tourt hij momenteel met succesvolle produkties als Miles! en Louis!

23:30 NANKO SOUL

Nanko Meiborg komt uit een zeer muzikaal gezin. Al op jonge leeftijd ontwikkelde hij een passie voor muziek. Op zijn negentiende werd hij toegelaten tot het conservatorium in Arnhem met als hoofdvak zang.
Nanko is onder andere bekend van de funk band ‘Black Cherry Juice’. Met hun eigen repertoire wonnen ze de publieksprijs van de bandwedstrijd: ‘De Kleine Prijs van Friesland’. Tegen die tijd begon Nanko dieper in de Soul muziek te duiken door te luisteren naar artiesten als: Prince, Donny Hathaway en D’Angelo. Met in 2012 de start van zijn eigen band ‘Nanko Soul’. Dj Co De Kloet van Radio 6 is erg enthousiast over de EP van Nanko Soul en werd daardoor veel gedraaid op Radio 6. De single, ‘You In My Mind’ scoorde op Popnoord nr.1! De volgende mijlpaal was op 11 April 2015. Na veel optreden en schrijven en een samenwerking met producer Raoul Soentken was het resultaat een ijzersterke single getiteld: ‘The Sky At Sunrise’ Hiermee was Gerard Ekdom al snel enthousiast en een live optreden op Radio 6 een feit. En 13 Februari 2016 was het zover, de release van het allereerste volledige NankoSoul album getiteld ‘The Right Time’ in een vol Luxor Live, Arnhem.

 

zondag
18
juni
16:30
Blues Daddies
Gerard Julsing, Peter Krabbenbos en Marinus Elzinga spelen authentieke blues, blues zoals het hoort. In 2016 brachten ze hun CD Old Friends uit, en dat zijn ze ook, al sinds de jaren zestig maken ze samen muziek.
Zondagen zijn uitermate geschikt voor de blues, zo vlak voor de maandag. Dus … kom lekker langs!

 

Boekingen

Wij hebben iedere zondag live-muziek, van jazz tot funk, en van soul tot blues. Denk jij dat jouw band geschikt is om bij ons te spelen? Stuur je materiaal naar info@buckshotcafe.nl. Als wij ook van mening zijn dat jouw muziek past binnen ons concept van de zondagmiddagen, dan nemen wij contact met je op. NB: bellen naar het nummer van Buckshot Café heeft geen zin omdat de boeker niet aanwezig is.